Parkeerboetes van Harense ambtenaren verscheurd

Ambtenaren van de Groningse gemeente Haren hebben jarenlang de parkeerboetes van de burgemeester, wethouders en collega-ambtenaren verscheurd. Dat schrijft het AD zaterdag. Het is niet duidelijk hoeveel boetes op deze manier in de prullenbak zijn verdwenen.

Een woordvoerder van de gemeente stelt dat het verscheuren van boetes geen 'schering en inslag' was. "Het gebeurde af en toe en dan ook nog vaak bij wethouders of de burgemeester."

De praktijk kwam volgens de krant aan het licht toen de huidige wethouder van financiën Theo Sieling een parkeerboete kreeg. Nadat hij dat had verteld aan de verantwoordelijke ambtenaar, stelde die tot Sielings verbazing voor de boete niet te innen. Sieling heeft naar eigen zeggen daarna een einde gemaakt aan de 'verscheurcultuur' op het stadhuis.

Sieling zegt dat de boetes voor zover hij weet altijd 'werkgerelateerd' waren. Als voorbeeld noemt hij een boete omdat een ambtenaar verkeerd geparkeerd stond voor het stadhuis om binnen iets te regelen. "Maar het is en blijft onacceptabel."


Parkeerboetes van Harense ambtenaren verscheurd (Foto: Novum)