Actrice Blair Witch Project werd wietkweker

The Blair Witch Project-actrice Heather Donahue heeft jarenlang marihuana verbouwd. Ze hing haar acteercarrière aan de wilgen en stortte zich op het verbouwen van medicinale wiet. Donahue stopte met haar drugspraktijken nadat een vriend werd opgepakt.

In de autobiografie GrowGirl: How My Life After The Blair Witch Project Went to Pot beschrijft ze haar carrièreswitch. Donahue kreeg in 2007 medicinale wiet voorgeschreven voor PMS, waarna ze besloot de drug te gaan kweken. "Ik ben altijd al een enthousiaste tuinier geweest."

De actrice brak in 1999 door met The Blair Witch Project, maar kreeg haar acteercarrière niet van de grond. "Ik heb toen alle spullen uit mijn acteercarrière meegenomen naar de woestijn en ze verbrand", vertelt de 37-jarige Donahue in de Amerikaanse krant Philadelphia Inquirer. Alleen de muts die ze op had in de bekende horrorfilm, heeft ze gehouden. "Als het echt slecht gaat, kan ik die altijd nog verkopen op eBay."

Donahue speelde de hoofdrol in de horrorfilm die zich afspeelt in een bos waar drie studenten een mythe over een heks onderzoeken. De film bestaat uit camerabeelden die de studenten zelf hebben gemaakt. The Blair Witch Project was een enorm financieel succes. De film heeft zestigduizend euro gekost om te maken en leverde wereldwijd bijna 250 miljoen dollar op.


Actrice Blair Witch Project werd wietkweker (Foto: Novum)