Moszkowicz staat Chipshol bij in meineedzaak

Gebiedsontwikkelaar Chipshol heeft advocaat Bram Moszkowicz in de arm genomen in de meineedzaak tegen oud-rechter Hans Westenberg. Chipshol deed twee jaar geleden aangifte tegen Westenberg van meineed en valsheid in geschrifte.

Het Openbaar Ministerie heeft nog altijd geen beslissing genomen of Westenberg strafrechtelijk vervolgd wordt. Topman van Chipshol Jan Poot vindt het welletjes, zo laat het bedrijf woensdag weten. Hij heeft Moszkowicz gevraagd de zaak verder te behandelen.

Chipshol vermoedt dat Westenberg partijdig was in de zaak tussen luchthaven Schiphol en de gebiedsontwikkelaar. Sindsdien zou Chipshol stelselmatig zijn tegengewerkt door onder meer Schiphol en de staat. Westenberg ging met vervroegd pensioen als gevolg van de kwestie.

Het Openbaar Ministerie in Utrecht laat in een reactie weten dat het onderzoek zo goed als afgerond is. Inmiddels zijn dertig getuigen gehoord. Ook de verdachten zijn meerdere keren gehoord. Justitie verwacht het einddossier medio januari van de rijksrecherche te ontvangen, waarna een beslissing wordt genomen over een eventuele vervolging.


Moszkowicz staat Chipshol bij in meineedzaak (Foto: Novum)