Wehkamp wordt komend jaar verkocht

Het moederbedrijf van webwinkel Wehkamp, RFS Holland Holding, wordt komend jaar via een veiling verkocht. Dat zegt een woordvoerder van RFS in het Financieele Dagblad maandag.

Volgens de woordvoerder hebben potentiële kopers inmiddels een zogenoemd informatiememorandum ontvangen waarmee ze een indicatief bod kunnen doen. Indien er een bod gedaan wordt door een potentiële koper zal RFS daarmee in gesprek gaan en meer inzicht geven in de boeken van het bedrijf.

Net voor de zomer werd zakenbank Credit Suisse nog ingehuurd om de 'strategische opties' van het bedrijf te peilen omdat er 'van verschillende kanten interesse' voor het bedrijf zou zijn. Een eventuele verkoop werd toen vanwege het grillige economische klimaat nog uitgesteld.

Nu stelt RFS dat de 'verkenning van Credit Suisse voldoende aanknopingspunten heeft opgeleverd om serieus in gesprek te gaan met partijen die de groeistrategie een extra impuls zouden kunnen geven.' De woordvoerder kon volgens het FD niet uitweiden over wat die aanknopingspunten zijn.

De woordvoerder wil ook niet zeggen welke partijen een memorandum hebben ontvangen. Een analist van ING noemde eerder Ahold als de perfecte kandidaat vanwege de internetambities die de supermarktketen onlangs presenteerde.

Afgelopen jaar boekte RFS Holland meer dan tien procent groei met een omzet van 488 miljoen euro.