Wilders: Leger Egypte toont ware gezicht islam

PVV-leider Geert Wilders vindt dat het leger in Egypte met zijn keiharde optreden tegen betogers in Caïro het 'ware gezicht van de gewelddadige islam' laat zien. Hij zegt dit in een reactie op een schokkend filmpje op internet, waarin te zien is hoe het leger demonstranten, onder wie een vrouw, genadeloos aftuigt. "Het ware gezicht van de gewelddadige islam zoals barbaar Mohammed ze geleerd heeft", twittert Wilders.

"De sharia staat in de Egyptische grondwet als belangrijkste bron van wetgeving. Het leger pretendeert de wet te handhaven en doet dat op beestachtige wijze. Zoals Mohammed dat deed op dezelfde grondslag", weidt hij tegenover Novum Nieuws uit.

Zondag raakte het Egyptische leger voor de derde achtereenvolgende dag slaags met demonstranten. Zaterdag bestormden honderden militairen het Tahrir-plein en sloegen voor het oog van de camera's in op betogers. Er zijn zeker tien doden en vele honderden gewonden gevallen.

De ongeregeldheden in de Egyptische hoofdstad braken donderdagavond laat uit toen de militaire politie een kampement van betogers voor het kabinetsgebouw bestormde. De demonstranten bivakkeerden daar al ruim twee weken om te eisen dat het leger onmiddellijk afstand doet van de macht.