Zwitserland getroffen door noodweer

Zwitserland is vrijdag getroffen door stevig noodweer. Als gevolg van zware windstoten en hevige sneeuwval werden luchthavens gedwongen tientallen vluchten om te leiden of te annuleren. Ook het treinverkeer en de veerboten op de Zwitserse meren ondervonden hinder.

Het vliegveld van Zürich annuleerde vrijdag meer dan honderd vluchten. De vertragingen blijven volgens een woordvoerster aanhouden tot zaterdag. Ook op de luchthaven van Genève ontstonden vertragingen.

Het treinverkeer had veel last van de regen en windstoten die opliepen tot honderdvijftig kilometer per uur. Veerboten die het transport over de Zwitserse meren verzorgden bleven in de haven.

De hogergelegen delen van Zwitserland hadden te kampen met een lagedrukgebied. Dit zorgde voor zware sneeuwval op de voorheen nog groene skipistes. Het was tot voor kort ongewoon warm voor de tijd van het jaar. Meteorologen hebben gewaarschuwd voor lawines in sommige delen van de Alpen en de politie waarschuwt de bevolking om op te passen voor afbrekende boomtakken.