Man met piemelstraf pleegt zelfmoord bij schoonma

Philemon Verera is niet meer. De beste man uit het Zimbabwaanse Beitbridge heeft bij zijn schoonouders zichzelf van het leven beroofd. De 30-jarige kon er niet mee leven dat zijn vrouw geen seks meer met hem wilde.

Stella Mavacha kreeg het vorige week met haar man aan de stok over haar huwelijkse plicht. Op woensdag trok ze het niet langer en besloot bij haar ouders in Mwenezi te gaan wonen. Verera wilde het echter goedmaken en ging zijn vrouw achterna.

De beste man belde aan bij de boerderij van zijn schoonouders en vertelde dat hij Mavacha wilde overhalen om alsjeblieft bij hem terug te komen. De jonge vrouw was echter naar de markt om fruit aan de man te brengen. Verera besloot de komst van zijn vrouw af te wachten.

Op vrijdag, na twee dagen wachten, was zijn vrouw nog niet teruggekeerd. De arme drommel greep uit wanhoop naar een fles verdelgingsmiddel en dronk deze tot op de bodem leeg. De Zimbabwaan viel direct dood neer. Het stoffelijk overschot van Verera is overgebracht naar een ziekenhuis alwaar sectie op het lichaam zal plaatsvinden.