Eerste foto's rellende supporters Utrecht getoond

De politie laat dinsdagavond voor het eerst foto's zien van rellende supporters na het eredivisieduel tussen FC Utrecht en FC Twente vorige week. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht worden de gezichten van vijf relschoppers getoond, meldt de politie.

De foto's, die afkomstig zijn uit beeldmateriaal, zijn dinsdagavond ook te zien bij RTV Utrecht en op de website van de politie. Tot nu toe zijn twaalf relschoppers aangehouden.

Na de wedstrijd tegen Twente braken rellen uit. De thuissupporters keerden zich tegen de politie waarna agenten zich genoodzaakt zagen waarschuwingsschoten te lossen om de onruststokers op afstand te houden. De gemoederen waren al tijdens het duel hoog opgelopen toen Twente-supporters vuurwerk naar het Utrecht-vak gooiden.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB is dinsdag een vooronderzoek gestart naar de gebeurtenissen tijdens het duel, dat een kwartier na rust werd stilgelegd vanwege ongeregeldheden in het stadion. Na een korte onderbreking werd de wedstrijd weer hervat. Twente won het duel met 6-2.