Sexy journalistes niet welkom in Amerikaans honkbal

De Major League Baseball (MLB) komt in actie tegen de inzet van sexy journalistes om honkballers voor de camera's te krijgen voor een interview. Het fenomeen waaide over vanuit landen rond de Middellandse Zee en Latijns-Amerika, waar dit geregeld voorkomt.

De MLB wil echter dat er een speciale dresscode wordt ingevoerd voor journalistes en reporters die rond het veld en in de kleedkamer verslag doen. In de VS is het heel gebruikelijk dat journalisten voor en na een wedstrijd de kleedkamer inlopen. De MLB is de eerste Noord-Amerikaanse sportbond die met een dergelijke regel voor journalisten komt.

Deze regel houdt in dat honkballers geen journalistes meer gaan zien met uitpuilende borsten, korte rokjes, gescheurde jeans of halfdoorzichtige jurkjes. Topjes en ondergoed mogen ook niet meer zichtbaar zijn bij de journalistes. Ook open schoeisel en kledij met clublogo's is uit den boze.

De maatregelen moeten incidenten zoals vorig jaar voorkomen, toen de Mexicaanse tv-journaliste Ines Sainz een klacht indiende vanwege ongewenste intimiteiten tegen spelers van de New York Jets.