Wilders noemt morrelen aan renteaftrek onacceptabel

Morrelen aan de hypotheekrenteaftrek is bij nieuwe bezuinigingen geen optie. Dat zegt PVV-leider Geert Wilders dinsdag in De Telegraaf. "Ook VVD en CDA moeten hier hun rug recht houden."

In plaats van op de hyoptheekrenteaftrek moet volgens de PVV-leider worden gekort op 'Europa, subsidies, de publieke omroep, milieubeleid en andere linkse hobby's'. Verder kondigt hij aan 'als een leeuw voor de belangen van Henk en Ingrid' te zullen knokken.

Het Centraal Planbureau presenteert dinsdag de decemberraming. Naar verwachting vallen de cijfers tegen en zijn extra bezuinigingen nodig. Het kabinet zou tussen de zes en tien miljard euro extra willen bezuinigen, bovenop de achttien miljard die in het regeerakkoord zijn afgesproken.

Driekwart van de PVV-aanhang is tegen extra bezuinigingen, bleek zondag uit een peiling van Maurice de Hond. Verder bleek dat 47 procent van de PVV-stemmers fel tegen een forse aanpassing van de hypotheekrenteaftrek is. Bij geen een andere partij was het percentage tegenstanders zo hoog.

Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) zei die dag in Buitenhof dat geen onderwerp taboe is, maar inperking van de hypotheekrenteaftrek noemde hij niet de meest voor de hand liggende optie.