Doden bij Schietpartij bij Virginia Tech

Op de campus van de Amerikaanse universiteit Virginia Tech zijn donderdag een politieagent en een ander persoon neergeschoten. Dat heeft de universiteit bekendgemaakt op haar website.

Virginia Tech maakte eerder bekend dat er schoten zijn gehoord bij een parkeerplaats. Studenten en medewerkers van de universiteit wordt aangeraden binnen te blijven. De verdachte zou een blanke man zijn. Hij draagt een grijze trainingsbroek, een grijze muts met groene rand en een bruine kaptrui. Hij heeft ook een rugzak bij zich.

Volgens een politieagent, die anoniem wil blijven, vond de schietpartij plaats toen een persoon staande werd gehouden.

De universiteit was in 2007 ook al het toneel van een schietpartij. Toen schoot een 23-jarige student 32 mensen dood. Daarna pleegde hij zelfmoord. Het was de ergste schietpartij ooit op een school in de VS.

Update 21.13 uur
Naar nu is gebleken zijn donderdag zeker twee mensen doodgeschoten op de Amerikaanse universiteit Virginia Tech. Dat meldde de universiteit op haar website.

Een van de doden is een politieagent. Hij werd doodgeschoten toen hij een auto wilde controleren. Volgens getuigen stapte de schutter vervolgens uit en liep hij naar een parkeerplaats. Daar werd een tweede dode gevonden. Het is niet duidelijk of de schutter is gearresteerd.