Politie lost schot bij arrestatie woedende man

De politie heeft maandagavond in Roosendaal een schot gelost in een poging een 26-jarige man die met een mes stond te zwaaien aan te houden. Dat meldt de politie dinsdag.

De man ging door het lint tijdens een ruzie over een kapotte laptop met een 41-jarige vriendin bij wie hij wel eens logeerde. Hij sloeg de vrouw in het gezicht in haar woning aan de Kalsdonksestraat, waarna zij gillend naar buiten rende.

De politie werd gebeld en een hondengeleider die kort daarop arriveerde zag een man met een mes achter een vrouw aan rennen. De agent trok zijn wapen en beval de man het mes te laten vallen en op zijn knieën te gaan zitten. De verdachte gehoorzaamde aanvankelijk, maar stond even later op en kwam met zijn mes op de hondengeleider af, roepend dat de agent hem neer moest schieten.

De politieman loste een waarschuwingsschot, waarop de verdachte een woning binnenging en de deur sloot. De politie doorzocht vervolgens de woning, maar de man bleek via de achterzijde het pand verlaten te hebben. De bewoonster van de woning is de 41-jarige vrouw.

De 26-jarige Roosendaler kon rond 02.30 uur worden opgepakt in een woning aan de Sint Jansstraat. Hij was kort daarvoor de woning aan de Kalsdonksestraat opnieuw ingegaan en had de bewoonster nog een keer mishandeld.