NPO verdedigt schrappen Sinterklaasuitzending

Woedende reacties op Twitter ten spijt blijft de NPO de keus verdedigen om een Sesamstraat-uitzending over Sinterklaas maandag te laten wijken voor het verhoor van ex-minister van Financiën Wouter Bos (PvdA). "Als we dat niet hadden gedaan had ik u nu aan de lijn gehad omdat de 250 duizend mensen die dat volgden werden teleurgesteld", zegt een woordvoerder.

Op Twitter doen verhalen de ronde over teleurgestelde kinderen, neefjes en nichtjes die in plaats van Sinterklaas Wouter Bos op het televisiescherm zagen verschijnen. De sinterklaasuitzending waar Sesamstraat ieder jaar veel werk in steekt was zondag in de vroege ochtend al uitgezonden.

Maandag waren herhalingen in de ochtend, middag en avond gepland, waarbij de laatste uitzending volgens de makers het best wordt bekeken. Toen het verhoor van Bos door de commissie-De Wit uitliep, vroeg de NOS de NPO of ze mocht blijven uitzenden.

"Het was kiezen tussen twee kwaden", zegt de woordvoerder van de NPO. Dat het verhoor van Bos ook via internet te volgen was, brengt hem niet aan het twijfelen. "De uitzending van Sesamstraat was via zappelin24.nl ook te zien."

Eindredacteur van de NTR Ajé Boschhuizen heeft gesproken met de netmanager. "Het is voor ons heel erg balen dat we het niet hebben kunnen uitzenden. We kunnen alleen maar hopen dat het volgend jaar wel goed gaat", zegt een woordvoerder.