Deadline Van der Laan voor Occupy Beursplein

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft de Amsterdamse Occupy-betogers op het Beursplein tot maandag gegeven om de overlast aan te pakken. Dat heeft Van der Laan de betogers zaterdag tijdens een bezoek laten weten, meldt een woordvoerder van de gemeente.

De Amsterdamse burgemeester bezocht zaterdag het tentenkamp op het Beursplein en sprak met vijftig demonstranten. Hierbij kaartte Van der Laan het verkleinen van het tentenkamp en het verminderen van de stankoverlast aan. De betogers gaven aan te voldoen aan de verzoeken van Van der Laan op dit punt, aldus de zegsvrouw.

Op het terrein gaat ook een drank- en drugsverbod in en mogen de betogers geen open vuur meer maken. Het kamperen op het tentenkamp werd vrijdag al gestopt. De betogers van Occupy mogen nog maar met maximaal vier personen overnachten op het Beursplein om zo hun eigendommen te bewaken.

De overlast van het tentenkamp nam voor de omliggende ondernemingen de laatste weken toe. Het terrein werd vaak bezocht door zwervers en drugsgebruikers.