'Einde spelcomputers nabij'

Spelcomputers houden binnen enkele jaren op te bestaan. De kracht van draagbare apparaten overtreft alle verwachtingen en legt spelcomputerfabrikanten het vuur na aan de schenen. Dat zei gameontwikkelaar Richard Garriott in een interview met de website Industry Gamers.

"Misschien komt er nog een nieuwe generatie spelcomputers", zegt Garriott in het interview. "Maar dat zou dan echt de laatste zijn." Binnen niet al te lange tijd kunnen smartphones beelden tonen die de kwaliteit van de Playstation 3 evenaren, zo luidt het argument van de ontwikkelaar. Daarnaast kunnen die beelden naar een televisie gestuurd worden, waarbij de smartphone als besturing voor het spel dient.

Garriott maakte in de jaren negentig naam door zijn rollenspelreeks Ultima om te bouwen tot een online game. Ultima Online was het eerste online rollenspel, dat de weg heeft vrijgemaakt voor succesvolle soortgenoten als Runescape en World of Warcraft. Op dit moment werkt Garriott aan social games voor webbrowsers en spellen voor smartphones.


'Einde spelcomputers nabij' (Foto: Novum)