Gezellig kringrukken bij de VPRO

De aankondiging van een nieuw programma van de VPRO doet nu al veel stof opwaaien. Eind december staat het programma 'Metropolis' geheel in het teken van masturberen. In het programma zullen veel rukkende pubers te zien zijn.

Zo heeft men onder andere gefilmd op de Filippijnen. "Een Metropolis-correspondent is te gast bij de Aeta-stam, waar een masturbatiecoach de jochies de fijne kneepjes bijbrengt", zo laat de VPRO weten. Na deze rukklas mag men zich eindelijk man noemen. "Dit wordt groots gevierd met een gezamenlijke masturbatiesessie bij het kampvuur."

In Nicaragua wordt ene Jonathan het hemd van het lijf gevraagd. De moeder van de 14-jarige knul is geschokt dat haar zoon regelmatig de hand aan zichzelf slaat. "En ook nog eens in de kamer waar het hele gezin slaapt! Maar de pret is gauw voorbij als de pastoor aan Jonathan komt vertellen dat zelfbevrediging een zonde is."

Uiteraard komen er nog meer rukkers aan bod. "We ontmoeten de wereldkampioen aftrekken uit Japan, een Keniaan die ondanks angst voor impotentie niet van zichzelf af kan blijven en we maken een treinrit met de Hollandse Jan. Hij is expert meditatief masturberen en kan het, zonder aanraking, altijd en overal."

Op het forum wordt al met afschuw gereageerd op de aankondiging van het programma, dat op donderdag 22 december om 21.00 uur op Nederland 3 te zien zal zijn. Zo wordt zelfs al gesproken over 'kinderporno bij de Publieke Omroep'.