Auto in sloot: eerst droge kleren

Een automobilist die bij het Brabantse Willemstad te water raakte, was naar huis gelopen om droge kleren aan te trekken, terwijl omstanders in het water naar hem zochten en hulpdiensten onderweg waren. Resultaat: drie extra natte pakken en een kapotte telefoon.

De bestuurder had vrijdagavond na het ongeluk een vriend gebeld, die niet veel meer dan "Help, help!" had gehoord, waarop de verbinding werd verbroken. De vriend hield een automobiliste aan, en samen met nog een omstander gingen ze te water om te proberen de man uit de auto te krijgen.

Maar wat bleek: het voertuig, dat ondersteboven in het water lag, was al leeg, want de man was thuis. "Maar dat wisten wij niet. Waarschijnlijk is hij door de angst vergeten om te zeggen dat hij al thuis was", vertelt Pauline Joosten, een van de te hulp geschoten omstanders. "Ik heb daar wel even staan vloeken, maar de volgende keer zou ik het zo weer doen", aldus Joosten, wiens telefoon net als de auto kan worden afgeschreven.

Een aantal brandweervoertuigen en ambulances waren voor niets uitgerukt. Het is onbekend of de man daarvoor, en voor de telefoon van mevrouw Joosten, de rekening krijgt gepresenteerd.