Ledenraad Ajax bijeen in ArenA

De ledenraad van Ajax heeft zich zondag rond 10.30 uur in de ArenA verzameld voor een bijeenkomst met mogelijk verstrekkende gevolgen. Steven ten Have, Edgar Davids, Marjan Olfers en Paul Römer mogen uitleggen waarom ze zonder medeweten van Johan Cruijff de komst van de beoogde nieuwe directeur Louis van Gaal hebben geforceerd.

De legendarische nummer 14 is ook van de partij in de ArenA. De ledenraad kan besluiten om over het aanblijven van de raad van commisarissen te stemmen. Ten Have hoopt en verwacht dat niet. Als Ten Have steun krijgt voor zijn handelswijze, keert Cruijff Ajax zo goed als zeker de rug toe.

,,Ik hoop dat we er gezamenlijk uitkomen", stelde Ten Have toen hij door tientallen journalisten werd opgewacht. ,,Of dat nog kan na alles wat is geroepen? Ach, daar zit ook emotie bij."

Voor een advies om de raad van commissarissen te ontbinden heeft de ledenraad ook de steun van het bestuur nodig. Het is nog maar de vraag of scheidend voorzitter Uri Coronel zich nog met de hele kwestie wil bemoeien. Hij kan de beslissing ook overdragen aan zijn opvolger, die waarschijnlijk in december wordt benoemd.

Johan Cruijff pleitte voor snelle duidelijkheid. ,,Het is voor mij vandaag er op of er onder. Het heeft al lang genoeg geduurd."

Ledenraad Ajax bijeen in ArenA
Ledenraad Ajax bijeen in ArenA (Foto: ANP)