Black Sabbath volgend jaar naar Nederland

Black Sabbath geeft op 12 juni een optreden in de Rotterdamse Ahoy. De bandleden kondigden vorige week aan dat ze na 33 jaar weer bij elkaar komen. De kaartverkoop start volgende week zaterdag, maakt organisator Mojo bekend.

De band rond Ozzy Osbourne is de studio weer ingedoken en werkt momenteel aan een nieuw album. De realityster gaat over een halfjaar met de andere oud-bandleden Tony Iommi, Geezer Butler en Bill Ward op wereldtournee. De toer gaat op 10 juni tijdens het meerdaagse UK Download Festival in Leicestershire van start.

De nieuwe nog titelloze plaat komt volgend jaar in het najaar uit. Het is het negende studioalbum sinds hun laatste plaat uit 1978, Never Say Die!

Black Sabbath werd in de jaren zeventig bekend met nummers als Paranoid en Sabbath Bloody Sabbath. De Britse band verkocht in totaal meer dan zeventig miljoen albums. Osbourne werd in 1979 uit de band gezet, vanwege zijn overmatige drugsgebruik. Hij startte vervolgens een solocarrière. Later werd hij bij een breder publiek bekend door zijn realityserie The Osbournes.


Black Sabbath volgend jaar naar Nederland (Foto: Novum)