'Thaise koning in shock om watersnood'

De hoogbejaarde koning van Thailand is onlangs als gevolg van bloedingen in zijn buikholte kortstondig in shock geraakt. Dat heeft zijn jongste dochter, prinses Chulabhorn, vrijdag gezegd. De zorgen om de aanhoudende watersnood in zijn land zouden een zware wissel hebben getrokken op de gezondheid van koning Bhumibol Adulyadej.

Volgens de prinses vorderde haar vaders herstel van een operatie die hij in mei onderging tot de recente terugval juist voorspoedig. Daarom vroeg ze 'een verpleegster wat hij de voorgaande dagen had gedaan'. "Toen bleek dat hij het nieuws over de overstromingen had gevolgd. Dat toont wel aan dat Zijne Majesteit zijn volk liefheeft als zijn eigen kinderen", aldus Chulabhorn.

De behandeling door zijn lijfartsen, in het ziekenhuis waar hij al twee jaar onafgebroken verblijft, slaagde. Bhumibol zou inmiddels weer zijn hersteld. De 83-jarige koning is 's werelds langstzittende monarch.

De overstromingen in Thailand hebben meer dan vijfhonderd mensen het leven gekost. De schade bedraagt naar schatting vele miljarden euro's. Het centrum van de hoofdstad Bangkok is nog altijd niet veilig verklaard.


'Thaise koning in shock om watersnood' (Foto: Novum)