Jack: Genee achterbaks onderkruipsel

Jack van Gelder heeft zaterdagmorgen op radio RTV Noord-Holland hard uitgehaald naar Voetbal International-presentator Wilfred Genee, meldt het blog SigaarSnor.

De NOS-presentator noemt Genee een 'achterbakse jongen' en een 'onderkruipsel'. Van Gelder is boos over plagerijtjes van VI richting zijn programma Studio Voetbal.

"Zij hebben ons in hun uitzending klaarblijkelijk zo nu en dan nodig om te scoren", begint Van Gelder nog rustig. "Dan heb ik zoiets van; dat vind ik schoolcabaret. Wij hebben het in onze uitzending nooit over Voetbal International. Wij kunnen ons goed staande houden zonder dat we over Genee en Derksen praten."

'Onderkruipsel'
Op de vraag of een grapje zo nu en dan niet gewoon moet kunnen, reageert de presentator fel: "Wanneer is het een grapje en wanneer wordt het naijver? Met Johan Derksen en Van der Gijp heb ik niet zoveel moeite, maar Wilfred Genee vind ik een achterbakse jongen. Ik vind het gewoon een onderkruipsel."

Gevraagd naar de exacte reden voor zijn boosheid, zegt Van Gelder: "Ik hoef er geen voorbeeld van te geven. Je hoeft alleen maar naar zijn gezicht te kijken en dan denk ik dat je genoeg weet."

'Genee jaloers'
"Je kunt het maar beter kwijt zijn", reageert de presentator in eerste instantie opgelucht op zijn eigen uitspraken. Later blijkt hij er toch een beetje spijt van te hebben. "Misschien ben ik iets te hard geweest, maar ik meen het wel. Ik begrijp nooit waarom hij zo op mij af moet geven. Ik vind dat ik dat niet verdien."

Van Gelder denkt dat Genee jaloers op hem is: "Ik kan me heel goed voorstellen dat als jij een hele zomer in het Kurhaus zit terwijl ik op de velden sta, voor en na de wedstrijden met de spelers praat en het wedstrijdverslag doe, dat je dan jaloers bent."


Jack van Gelder: Wilfred Genee achterbaks onderkruipsel