Zoektocht naar Farida Zargar vrijdag verder

Het onderzoek naar het mogelijke graf in het Mallebos bij Spijkenisse van de sinds 2010 vermiste Farida Zargar is donderdagmiddag gestaakt. Vrijdag wordt verder gezocht, meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

De plek waar wordt gezocht is aangewezen door de 34-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Zargar. Er lijkt iets te zijn begraven, maar wat dat is, is nog onduidelijk, aldus het OM.

Besloten is te stoppen met graven omdat het snel donker wordt. Het onderzoeksteam wil voorkomen dat per ongeluk sporen verloren gaan.

De 34-jarige verdachte is donderdag onder begeleiding in het Mallebos geweest. Hij arriveerde met een busje. Nadat hij een plek had aangewezen, werd hij afgevoerd.

In het bos werd al meerdere keren gezocht naar de vrouw. Eerder werden onder meer haar fiets en sleutelbos gevonden.

De vermissingszaak kwam dit najaar in een stroomversnelling, nadat in de woning van de 34-jarige man in de Venusstraat in Spijkenisse de tas van Farida was gevonden. Woensdag werd onder de schuur van de man nog een voorwerp gevonden dat van belang kan zijn in het onderzoek. Het zou gaan om een badkuip, maar dat wil het OM niet bevestigen.