Nieuwe vondst in zaak verdwenen Farida Zargar

Bij de zoekactie in de zaak van de vorig jaar verdwenen Farida Zargar is woensdag een voorwerp aangetroffen dat van belang kan zijn in het onderzoek. Wat het voorwerp is, wil het Openbaar Ministerie in Rotterdam in het belang van het onderzoek niet zeggen.

Het Nederlands Forensisch Instituut heeft het voorwerp in onderzoek. Het zou gaan om een badkuip, meldde Hart van Nederland eerder op basis van een ooggetuige.

De politie was getipt dat er iets te vinden was in een schuur bij de woning van de 34-jarige verdachte in de Venusstraat in Spijkenisse. Het voorwerp werd in de grond onder de schuur aangetroffen.

In de woning waren na een melding van een bedreiging met een vuurwapen op 14 oktober al persoonlijke spullen van Zargar gevonden, waaronder haar tas en paspoort. De verdachte werd 25 oktober in zijn cel aangehouden op verdenking van ontvoering of diefstal met de dood als gevolg. Zijn voorarrest werd dinsdag met dertig dagen verlengd.

De 22-jarige Farida verdween vorig jaar augustus na haar werk bij een transportbedrijf in Spijkenisse. Politie en justitie nemen aan dat er een misdrijf in het spel is.