Wii-games nog altijd grote bron van inkomsten voor Ubisoft

CEO van Ubisoft Yves Guillemot, onthult dat een groot deel van de inkomsten van het bedrijf afkomstig zijn van de verkoop van Wii-games. "Tegenwoordig is de Wii nog altijd verantwoordelijk voor 45 procent van onze omzet", zo laat de Ubisoft topman weten aan Gamasutra.

Vooral casual games en spellen zoals Just Dance doen het nog altijd extreem goed, volgens Guillemot. De 3DS levert Ubisoft veel minder geld op. Zij hadden heel wat spellen beschikbaar voor de launch, maar tot nu toe verkoopt de nieuwe handheld van Nintendo matig. Ondanks dat is het Franse bedrijf erg enthousiast over de nog te verschijnen Wii U. Ubisoft heeft alle vertrouwen in Nintendo en gelooft dat het bedrijf alles naar een hoger niveau gaat tillen.

Volgens de CEO heeft de Wii U samen met de tablet-controller de mogelijkheid om de gameplay te verbeteren. "Het feit dat games gemakkelijker te benaderen zijn zorgt ervoor dat meer mensen gaan gamen, Nintendo kan hier zeker ook een grote bijdragen in hebben", aldus Guillemot. Bij Ubisoft zijn ze in ieder geval 'big believers' in de Wii U.