Vincent T. veroordeeld tot levenslang

De Nederlander Vincent T. is in Engeland veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De rechtbank in Bristol acht hem schuldig aan de moord op zijn 25-jarige buurvrouw Joanna Yeates. Hij moet minimaal twintig jaar van de straf uitzitten.

T. bekende eerder dat hij Yeates heeft omgebracht. Hij zou haar in een opwelling hebben gewurgd en zei spijt te hebben van zijn daad.

De 33-jarige T. vermoordde Yeates op 17 december. Hij raakte in paniek toen het slachtoffer begon te gillen toen hij haar probeerde te kussen. T. had haar in zijn huis uitgenodigd om iets te komen drinken. Toen Yeates begon te schreeuwen, snoerde hij haar naar eigen zeggen de mond om haar te kalmeren. Vermoedelijk was ze binnen twintig seconden dood.

Na zijn daad probeerde T. al zijn sporen uit te wissen, ging hij op zoek naar een alibi en dumpte het lichaam langs een weg in Failand. Yeates werd met Kerstmis gevonden.

De uit Veghel afkomstige T. werkte in Bath voor het bouwkundig bedrijf Buro Happold. Hij woonde samen met zijn vriendin in Bristol, naast Yeates.