Spijkenissenaar verdachte vermissing Farida Zargar

De 34-jarige man die eerder al werd opgepakt in Spijkenisse, wordt nu officieel verdacht van de verdwijning van Farida Zargar. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vrijdag. De man zat al vast op verdenking van bedreiging en verboden wapenbezit. Zargar verdween augustus vorig jaar na haar werk bij een transportbedrijf in de Zuid-Hollandse plaats.

Het OM maakte al eerder bekend te onderzoeken of de man een rol heeft gespeeld bij de verdwijning van de 22-jarige vrouw. De man werd twee weken geleden samen met drie anderen aangehouden na een melding van bedreiging met een vuurwapen in Spijkenisse.

Hierbij kwam de politie ook uit bij de woning van de man aan de Venusstraat en een bijbehorende schuur. Bij de doorzoekingen werden spullen van Zargar gevonden, zoals een tas met daarin haar paspoort.

De politie en het OM denken dat de vermiste vrouw slachtoffer is geworden van ontvoering of diefstal met geweld, waarbij zij uiteindelijk om het leven kwam. De 34-jarige man kreeg dinsdag te horen dat hij ook wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Zargar. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.