Zes tips Ridderkerkse geldroof

De politie heeft zes tips binnengekregen over de beroving van een geldtransport in Ridderkerk nadat beelden van het incident waren vrijgegeven. De beelden werden dinsdagavond getoond in het SBS-programma Hart van Nederland. De politie onderzoekt hoe bruikbaar de tips zijn, meldt een politiewoordvoerder.

Op de beelden is te zien dat iemand uit de geldwagen stapt met een stel zakken en wegloopt. Een andere persoon, vermoedelijk de chauffeur van de geldwagen, loopt met zijn handen in de zakken weg.

De overval vond plaats bij een bank aan de Verlengde Kerkweg in de Zuid-Hollandse plaats toen collega's van de chauffeur binnen waren. Toen ze terugkwamen bij de geldwagen, bleek de chauffeur verdwenen, evenals een aanzienlijk geldbedrag.

De politie hield aanvankelijk rekening met mogelijkheden die varieerden tussen een weggelopen en een gegijzelde chauffeur, maar woensdag liet de politie weten dat de chauffeur verdachte is in de zaak. De chauffeur en zijn vermoedelijke handlanger zijn nog spoorloos.