CDA'er Koppejan tegen uitzetting Mauro

CDA-Kamerlid Ad Koppejan kan zich niet voorstellen dat zijn fractie instemt met een gedwongen vertrek van de 18-jarige asielzoeker Mauro Manuel naar Angola. Dat meldt het Kamerlid woensdagavond op Twitter.

Eerder op de dag werd al duidelijk dat binnen het CDA ophef is ontstaan over de beslissing van de eigen CDA-minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers dat Mauro definitief het land uit moet. Zo gaf Kamerlid Kathleen Ferrier al aan overleg met haar fractie te willen over de kwestie. Ferrier wilde echter niet zeggen wat haar standpunt is.

Raymond Knops, de fractiewoordvoerder in de zaak, sprak zich woensdag juist uit voor uitzetting van Mauro, terwijl het CDA eerder nog tegen was. Door de ommezwaai van het CDA kwam er een Kamermeerderheid voor de opstelling van minister Leers.

Net als Koppejan is Ferrier een van de 'dissidenten' in de CDA-fractie. Voor het aantreden van het huidige kabinet van VVD en CDA zeiden ze grote moeite te hebben met de samenwerking met gedoogpartner PVV. Ze gingen beiden uiteindelijk wel overstag.