Morales ziet af van snelweg door natuurreservaat

De Boliviaanse president Evo Morales ziet af van plannen om een snelweg te bouwen door het Amazonegebied. Dat heeft hij vrijdag gezegd. De snelweg leidde tot veel protest van Boliviaanse indianen die vreesden dat de snelweg onherstelbare schade zou veroorzaken in het natuurreservaat waar ze wonen.

Morales zei vrijdag na een gesprek met de indianen dat hij zijn veto uitspreekt over een wet waarmee de snelweg werd goedgekeurd. De president zei de wil van de Boliviaanse bevolking te volgen.

De populariteit van de linkse Morales kerlderde toen hij bleef bij het plan om de weg door het reservaat Isiboro-Secure aan te leggen. Hij zei eerder dat de weg er moest komen om de arme gebieden van Bolivia tot ontwikkeling te brengen.

Het plan bracht honderden indianen op de been. Zij marcheerden naar regeringszetel La Paz om hun protest kracht bij te zetten. Nadat de politie eind september op de deelnemers aan de mars had ingeslagen gingen in verschillende steden tienduizenden Bolivianen de straat op om hun steun aan de demonstranten te betuigen.


Morales ziet af van snelweg door natuurreservaat (Foto: Novum)