Tim Knol stopt voorlopig met muziek

Tim Knol stapt voor nog onbepaalde tijd uit de Nederlandse muziekwereld. De 22-jarige zanger gaat zich de komende tijd richten op onder meer fotografie.

Knol staat nog tot het eind van dit jaar op verschillende Nederlandse podia. "Daarna ga ik er een flinke tijd tussenuit in Nederland. Ik weet nog niet wat precies wat ik ga doen, maar ik ga me in elk geval veel bezighouden met fotografie."

"Ik heb twee fantastische jaren achter de rug en heb twee albums gemaakt waar ik ontzettend trots op ben", vertelt de zanger. "Het succes was overweldigend en de tijd is echt voorbij gevlogen. Nu gaan we tot het eind van het jaar toeren langs alle mooie zalen van Nederland. Ik heb er erg veel zin in om met de band en crew op pad te gaan."

Toch keert Knol de muziekwereld niet helemaal de rug toe. "Succes in het buitenland is toch een soort jongensdroom. Je weet dat de kans heel klein is, maar als er een kans is wil ik deze niet laten liggen." Er is volgens het management interesse getoond vanuit België, Duitsland en Indonesië.

Knol bracht vorig jaar zijn debuutalbum uit. Deze plaat werd bekroond met een Edison. Zijn tweede cd Days verscheen in mei. Het afgelopen jaar stond hij op verschillende Nederlandse festivals, waaronder Pinkpop.