PVV-jongerendag opnieuw uitgesteld

De jongerendag van de PVV is opnieuw uitgesteld. Aanvankelijk zou de bijeenkomst in juni plaatsvinden, maar in verband met de rechtszaak tegen Geert Wilders werd de jongerendag verplaatst naar het einde van het zomerreces. PVV-Kamerlid Hero Brinkman liet woensdag aan Novum Nieuws weten dat de dag aan het einde van dit jaar of begin volgend jaar wordt georganiseerd.

Van uitstel komt absoluut geen afstel, verzekert Brinkman. "De jongerendag gaat zeker door. Er zijn alleen wat problemen rond de organisatie." Zo bleek het vinden van een geschikte en veilige locatie lastig. Gekozen is voor het Kamergebouw, maar omdat de PVV daar dit jaar ook nog een vrijwilligersdag houdt, moet worden bekeken of hier nog een extra dag bij kan.

Brinkman kwam vorig jaar met het idee voor een jongerenorganisatie. De partij staat daar niet om te springen, gaf Brinkman in juni toe. Wel kreeg hij groen licht van de Kamerfractie om een jongerendag te houden. Brinkman trekt zelf de kar bij het organiseren van de jongerendag, maar krijgt hierbij wel ondersteuning vanuit de fractie.

Het voorstel om van de PVV een democratische partij te maken, werd door de fractie verworpen. Ook het plan voor een jongerenvereniging werd afgeschoten.


PVV-jongerendag opnieuw uitgesteld (Foto: Novum)