Spindoctor: Wat doet Chabot bij P&W?

Kay van de Linde heeft het helemaal gehad met Bart Chabot als ingehuurd politiek commentator bij Pauw & Witteman (P&W). Neerlands bekendste politieke spindoctor vraagt zich serieus af wat de dichter nog bij het VARA-praatprogramma doet.

"En de functie van Bart Chabot bij #PenW is...? #zap", zo twittert Van de Linde over de vrijdaguitzending van de VARA-talkshow, waarbij Chabot een analyse gaf over het eerste jaar van het kabinet-Rutte I. Chabot leek het bij zijn analyse vooral te hebben over de vorm van het kabinet VVD-CDA, en nauwelijks over de inhoud. Zo analyseerde hij termen als 'je vingers erbij aflikken' en 'bedrijfspoedel'.

Het journalistieke niveau van P&W leidde ook tot enige irritatie bij PvdA-wethouder Lodewijk Asscher, die wel over de beleidsmaatregelen van het kabinet-Rutte I begon: "Het gaat inderdaad de hele tijd om het gedoe eromheen, de gedoogconstructie, is Wilders weer boos op Leers en hoe gaat het dan verder. Maar daardoor is er helemaal geen aandacht voor wat er eigenlijk gebeurt. Het is de ontzettende concentratie op het huishoudboekje en bezuinigen."

"Maar de keuzes die daarbij gemaakt worden die zijn voor heel veel echte huishoudboekjes verschrikkelijk. En daar hebben we het niet over. Het is een beetje te saai aan het worden." Asscher noemt als voorbeelden de persoonsgebonden budget (pgb) en het speciaal onderwijs. De wethouder vraagt zich af of die mensen wel hun vingers kunnen aflikken bij het gevoerde beleid. "En ik heb grote bewondering voor Rutte. Juist omdat hij het zo goed doet komen ze met heel veel weg", besluit Asscher.


Spindoctor: Wat doet Chabot bij P&W?