Uitslag Nederland - Moldavië

Nederland heeft de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië winnend afgesloten. In De Kuip won Oranje met 1-0.

In de gehele wedstrijd was het beeld eentonig. Nederland moest het spel maken en de Moldavië trok zich terug op zijn eigen helft. Oranje moest via de combinatie op zoek gaan naar de goals, en dit leek aanvankelijk geen probleem te worden. Van Persie, Van der Vaart en Huntelaar (tweemaal) kregen grote kansen, maar het duurde tot de veertigste minuut voordat er gescoord werd. Kuijt bracht Huntelaar in stelling die prima afrondde.

Ook in de tweede helft bleef het éénrichtingsverkeer, echter ging de scherpte er vanaf waardoor het er nauwelijks in slaagde nog dreigend te worden. Moldavië mocht zelfs af en toe in de tegenaanval gaan. Nederland kreeg vlak na rust nog een goede mogelijkheid, maar Van Persie raakte de lat. Daarna ging het snel minder bij het Nederlands elftal. De invalbeurt van Elia leek voor een ommekeer te zorgen, maar ook hij kon er niet voor zorgen dat er nog gescoord werd. Nederland had zelfs nog geluk dat Golovetenco de bal vlak voor tijd over kopte.

Door de zege is Nederland groepswinnaar en zal het ook op het komende EK groepshoofd zijn. Het ontloopt daardoor in de groepsfase Europees- en wereldkampioen Spanje en de gastlanden Polen en Oekraïne.

Nederland

1 - 0

Moldavië

40' Huntelaar

Alexeev (Bugaiov/70)

Robin van Persie baant zich een weg door de verdediging van Moldavië (Foto: Pro Shots)