Alle jongeren Sassenheim geven zich over

De brand die maandagavond ontstond in een gesloten jeugdinrichting in Sassenheim, was onderdeel van een ontsnappingspoging van acht jongeren. Dat meldde de politie. De jongeren zitten nog binnen, maar het vuur is wel uit. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

"We proberen de situatie onder controle te krijgen", aldus een woordvoerster. "De jongeren zitten wel in het gebouw, maar niet waar ze horen te zitten."

Update 1:28 uur
Alle jongeren die maandagavond in opstand kwamen in de gesloten jeugdinrichting Forensisch Centrum Teylingereind in Sassenheim, hebben zich rond middernacht overgegeven. Dat meldde directeur van de instelling, Roel de Bruijn.

Negen jongeren lieten opzettelijk het brandalarm afgaan en wisten uit hun cellen te komen. Later verschansten ze zich in een kantoor van de instelling. Bij de opstand raakte niemand gewond.

Volgens De Bruijn ging het niet om een ontsnappingspoging, zoals de politie eerder meldde. Volgens hem was het een "spontane groepsopstand".Alle jongeren Sassenheim geven zich over 

Brand jeugdinrichting is ontsnappingspoging
Brand jeugdinrichting is ontsnappingspoging (Foto: ANP)