Wegenerkranten weer online

De websites van de Wegenerkranten, die zondagavond op zwart werden gezet vanwege een virus, zijn weer online. Dat meldde Kees Pijnappels, de hoofdredacteur van De Gelderlander, maandag.

Alleen de economiepagina's en de pagina's met beursgegevens blijven op zwart. "Daar kwam het virus tot uiting", aldus Pijnappels. De virussen, waarmee de sites besmet waren, opereren onder de naam fakealert!grb.

De websites van de Zeeuwse krant PZC, De Gelderlander, De Stentor, Twentsche Courant Tubantia, het Eindhovens Dagblad, het Brabants Dagblad en BN De Stem werden zondagavond uitgeschakeld ,,om verder verspreiding van het virus te voorkomen’’, aldus Pijnappels. Het virus blijkt vrij bekend te zijn, vandaar dat Pijnappels meent dat het probleem ook buiten de sites van Wegener verspreid kan zijn.

De papieren kranten worden niet getroffen door het virus. Die komen maandag gewoon uit, aldus Pijnappels. Hij adviseert iedereen die zondag de site van De Gelderlander of van een andere Wegenerkrant heeft bezocht, om zijn of haar virusscanner te actualiseren.