Foto's naakte studentes uitgelekt

Hoewel het jaar al bijna om is, dreigt de 2011-kalender van de Universiteit van Portsmouth te worden teruggetrokken. Op internet zijn namelijk ongecensureerde foto's van de vorige editie uitgelekt.

Sinds 2006 maken de studenten van de Britse universiteit ieder jaar een naaktkalender. De opbrengst gaat naar een goed doel,hetgeen al ruim 10.000 pond heeft opgeleverd. Om de goede zeden van de studentes te beschermen, worden de kiekjes voor het afdrukken gecensureerd.

Blijkbaar is er ergens een mol in de organisatie, want pikante kiekjes van de vorige editie zijn uitgelekt op pornosites. Ook zijn ze op internetforums verschenen, waar al dan niet hatelijke reacties worden gegeven op de foto's. Twintig studentes heben hun beklag gedaan over het uitlekken van de ongecensureerde foto's. Ze zijn duidelijk aangeslagen.

Een van de gedupeerden is Rachael Lloyd. "Ik ben geschokt", vertelt de 21-jarige. "Ik wilde iets doen voor een goed doel. Nu maak ik me zorgen wat toekomstige werkgevers van me zullen denken."

In de vorige editie stonden meer dan 150 studentes en 250 studenten in hun nakie. De makers, die vrezen voor het voortbestaan van de kalender, vermoeden dat een van de studenten verantwoordelijk is voor het lekken van de foto's. Voor zo ver bekend zijn de ongecensureerde afbeeldingen niet meer te vinden.

Update 12.25 uur:

Dankzij dapper speurwerk van FOK!ker cYbErTiM zijn de uitgelekte kiekjes dan toch boven water gekomen. Het gaat om twee foto's. Achteraf is moeilijk te bevatten waar de ophef om begonnen is. Op de ene foto staan de studentes met hun borsten bedekt in een gangpad. Op de tweede foto zitten de dames in het zwembad. Ook hier hebben ze helaas hun voorgevel bedekt.