Meisje pleegt zelfmoord na te zijn gedumpt

In Engeland is enige tijd geleden een meisje op haar dertiende ontmaagd. Blijkbaar had ze zich haar ontmaagding toch iets romantischer voorgesteld, want Dana Baker heeft zich onlangs van haar leven beroofd. Het meisje heeft besloten zich op haar zestiende op te hangen.

Aan de andere kant van de plas dient deze week de rechtszaak tegen de man, Jaspal Riat. Riat, destijds de karateleraar van het meisje, kreeg in de zomer van 2008 een relatie met de veelbelovende 'karate kid'.

De rechter liet vandaag geen spaan heel van de 48-jarige Riat. "Zij was nog een maagd toen je haar wist te verleiden", aldus rechter Jamie Tabor QC. "Negen maanden later had jij haar laten kennismaken met iedere denkbare vorm van seks."

De relatie hield stand tot de lente van 2009. De karateleraar gaf het meisje toen de bons omdat hij zijn interesse in haar was kwijtgeraakt. In mei van dat jaar nam het tienermeisje een overdosis pillen omdat ze naar eigen niets meer had om voor te leven.

Hoewel het meisje deze zelfmoordpoging overleefde, ging het hierna bergafwaarts met haar. In maart van dit jaar wist ze daadwerkelijk zelfmoord te plegen. Hoewel de seks tijdens een karatetripje naar Italië blijkbaar met instemming plaatsvond, heeft de rechter de karateleraar vandaag een celstraf van acht jaar opgelegd.