Draadstaal-typetjes voorlopig niet in Neonletters

Talpa en CCCP hebben toch geen overeenstemming bereikt over het gebruik van Draadstaal-typetjes in Neonletters. Maandagavond leek een overeenkomst nog in de lucht te hangen.

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven creëerden voor hun vorige programma Draadstaal, geproduceerd door CCCP, vier personages die nu terugkomen in het door Talpa geproduceerde Neonletters. CCCP was daar niet blij mee en dwong vorige week met een kort geding af dat de typetjes, Fred en Ria Onderbuik en Joop en Leon van de snackbar, niet mogen worden neergezet in Neonletters.

Maandag liet CCCP weten dat de typetjes gebruikt mogen worden in ruil voor een jaarlijkse donatie van veertigduizend euro aan het Wereld Natuur Fonds. Talpa leek in eerste instantie akkoord te gaan, maar kwam daarna met een tegenbod van een eenmalige donatie van vijftigduizend euro. Voor dat bedrag wil CCCP de personages voor slechts twee seizoenen 'vrijgeven'.

CCCP laat woensdag weten de zaak voorlopig te laten afkoelen. Volgens Talpa ligt de bal bij CCCP. "CCCP heeft de sleutel in handen om de typetjes weer op de buis te krijgen." Een woordvoerder van CCCP laat op zijn beurt weten dat 'zij toch met een oplossing moeten komen'.