Rob de Nijs (69) wordt weer vader

Rob de Nijs wordt op zijn 69e nog een keer vader. De vrouw van de nu nog 68-jarige zanger is zestien weken zwanger, onthult het echtpaar woensdag in De Telegraaf. "Het wonder van De Nijs is geschied." De kleine De Nijs komt half maart ter wereld.

Robs vrouw Henriëtte wilde heel graag een kind, maar na twee mislukte zwangerschappen had ze de hoop al opgegeven. "Ik heb twee miskramen gehad, een met negen en een met tien weken. En ik dacht het nooit meer te zullen beleven", vertelt de 42-jarige Henriëtte. "Dit is wat we beiden al zo lang wilden, een droom die we al twee keer eerder beleefden maar die toen niet mocht uitkomen", vult Rob aan.

Tijdens een vakantie in Spanje ontdekte Henriëtte dat ze weer zwanger is. "Rob en ik gingen naar de plaatselijke apotheek. Daar stond ik dan. Wie weet nou wat zwangerschapstest is in het Spaans?" De test was positief. "Embarazada, zwanger! Al zo'n vijf à zes weken. We stonden perplex. Niet meer op gehoopt, laat staan op gerekend."

Het kindje is verwekt met behulp van ivf, een behandeling die Rob en Henriëtte meerdere malen ondergingen. "We hadden besloten nog één ivf-poging te doen. Als het niet zou aanslaan zouden we gewoon doorgaan met ons heerlijke leven samen. Dat was een hele stap voor me."

De Nijs verwacht dat Henriëtte 'langer kan genieten' van hun kind dan hijzelf. "Je kunt verwachten dat zij mij ruimschoots zal overleven. En ze vindt het fijn dan een levende herinnering te hebben."

Over negatieve reacties ligt het dolgelukkige stel niet wakker. "Die mensen moeten zich realiseren dat het ons privéleven is waarvan ze als ze willen een stukje kunnen meegenieten. Maar wij willen dit graag, het is onze keuze, onze wens en ons geluk."