Take That verdient zeven miljoen pond

De comeback van Take That heeft flink wat geld in het laatje gebracht. De boyband verdiende het afgelopen jaar meer dan zeven miljoen pond. Dat schrijft de Britse boulevardkrant The Daily Mirror.

Het grootste deel van het geld werd verdiend door de comebacktoer van de groep. Doordat Robbie Williams terugkeerde in Take That, stond de boyband dit jaar voor het eerst sinds 1995 weer in de originele bezetting op het podium. De vijf mannen gaven in juli een optreden in Nederland.

Van het album Progress, dat in november uitkwam, werden meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Of Gary Barlow en zijn collega's er ook daadwerkelijk rijker van worden is nog de vraag. Eerder werd bekend dat de show zo'n vijftien miljoen pond kost.

Take That was in de jaren negentig mateloos populair bij tienermeisjes. Na ruzie stapte Robbie Williams in 1995 uit de band. Enkele maanden later kondigden de overige bandleden aan ermee te stoppen. De vier mannen pakten in 2005 de draad weer op en namen zonder Robbie Williams twee nieuwe albums op.


Take That verdient zeven miljoen pond (Foto: Novum)