Sophie Hilbrand mijmert over gezinsuitbreiding

Sophie Hilbrand zou graag een broertje of zusje willen voor haar dochtertje Robin. "Ik ben nu 36 en ik zou nog wel meer kinderen willen", vertelt de BNN-presentatrice aan Flair. Wanneer er weer een kleine komt, weet Hilbrand nog niet. "Het komt wanneer het komt."

Sophie en acteur Waldemar Torenstra verwelkomden hun eerste spruit in september 2009. "Ik heb niet het gevoel dat mijn leven door de komst van Robin erg veranderd is. Alles gaat gewoon door", vertelt Hilbrand. "Met het verschil dat mijn dagen langer zijn, doordat ik 's ochtends door haar eerder wakker word. En dat er meer regelmaat is gekomen."

Hoewel Hilbrands leven niet is veranderd, is de presentatrice zelf wel anders. "Ik heb er een groot gevoel van liefde bij gekregen. En ik ben wat minder onrustig geworden. Ik had altijd het gevoel dat ik overal grip op moest hebben, met alle stress die daarbij komt kijken. Dat heb ik niet meer. Ik ben meer 'in het nu'."

Door haar dochter is Sophie bovendien weer een beetje kind geworden. "Onder iets doorkruipen, met de roltrap naar boven: ik doe gewoon lekker met haar mee. Het hoeft allemaal toch niet zo serieus in het leven?"

Nu ze moeder is, durft Hilbrand eerder 'nee' te zeggen. "Ik kreeg een mailtje of ik in een toneelstuk wilde spelen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar ik leg liever zelf mijn dochter in bed, dan dat ik avond aan avond op de planken sta."