Drukke avond voor brandweer door harde wind

Verschillende brandweerkorpsen hebben het maandagavond druk met de gevolgen van harde wind. Onder meer in en rond Rotterdam, Amsterdam en Den Haag waaiden bomen om en waaiden dakpannen van daken. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Een woordvoerder van de brandweer in Amsterdam laat weten dat het 'heel druk is'. "Rond 18.30 uur waren alle eenheden bezig met meldingen over stormschade." Onder meer op de Brouwersgracht, de Haarlemmermeerstraat en de Beethovenstraat waaiden bomen om. Op de Prinsengracht kwam een boom op een woonboot terecht.

In de regio Rotterdam is volgens een woordvoerder 'best wel wat last' van harde wind. Aan het begin van de avond waren ongeveer vijftien meldingen binnengekomen van omgewaaide bomen en afgewaaide dakpannen. Op de Bergsingel in Rotterdam waaide een steiger om, waardoor enkele auto's beschadigd raakten.

Ook de brandweer Hollands Midden spreekt van een drukke avond. Tot 20.00 uur kreeg de brandweer in die regio zo'n veertig meldingen over stormschade.