'Ouders weten hoe Robert M. hun kind misbruikte'

Alle ouders van de 87 kinderen die door Robert M. werden misbruikt, weten nu wat hij met hun kind gedaan heeft. Dat meldt Het Parool zaterdag. De ouders worden bijgestaan door 77 familierechercheurs van de politie. Dergelijke rechercheurs dienen als tussenpersoon voor de getroffen families en het onderzoeksteam.

De krant meldt dat niet alle ouders precies willen weten wat er met hun kind gebeurd is. De ouders is psychische begeleiding aangeboden. Datzelfde geldt voor de familierechercheurs. "Dit laat niemand koud", licht Theo Vermeulen, teamleider van de rechercheurs toe.

De berichtgeving van Het Parool komt enkele dagen voor de derde pro-formazitting in de zaak. Robert M. staat aanstaande woensdag weer voor de rechter. Voor die datum moeten ook een kinderpsycholoog, -arts, en -psychiater hebben gerapporteerd over de effecten op de kinderen en hun ouders.

In december wordt mogelijk een regiezitting gehouden. Robert M. en zijn echtgenoot, medeverdachte Richard van O., zitten dan een jaar vast.

De Letse M. heeft bekend 87 jonge kinderen seksueel te hebben misbruikt, zowel bij hem thuis als op de oppasadressen en crèches waar hij werkte. M. wordt sinds begin augustus zeven weken lang geobserveerd in het Pieter Baan Centrum (PBC).