Vliegtuigmaaltijd wordt man fataal

Een 31-jarige Nieuw-Zeelander is gestikt in zijn vliegtuigmaaltijd. Hij was met zijn vriendin aan boord van een vlucht van Singapore naar Auckland toen het noodlot toesloeg.

Robert Rippingdale zat een film te kijken terwijl hij zich tegoed deed aan zijn vleesmaaltijd. Daarna ging het snel, “Het ene moment waren we elkaar nog aan het kussen, en hielden we elkaars hand vast, het andere was hij aan het stikken”, meldde zijn vriendin Vanessa Preechakul.  "Ik dacht dat hij heel hard aan het lachen was, maar dan keek ik naar z'n gezicht en zag ik z'n ogen wegrollen. Hij kon niet meer praten. Zijn lippen werden paars."

De aanwezige dokter en verpleegsters konden niets meer voor de man doen en Rippingdale werd anderhalf uur na het vertrek uit Singapore officieel dood verklaard. Zijn lichaam is voor de rest van de vlucht opgebaard in een afgesloten rustruimte aan boord van het vliegtuig.

Vliegmaatschappij Jetstar heeft zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden. Een woordvoerder verklaarde dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de doodsoorzaak.