Begeleid verlof voor zesvoudig moordenaar

Zesvoudig moordenaar Cevdet Yilmaz mag op begeleid verlof. Justitie weigert echter een onbegeleid verlof voor hem te overwegen. Dit bleek woensdag tijdens een kort geding in Den Haag dat Yilmaz heeft aangespannen, om een machtiging voor onbegeleid verlof te krijgen.

Yilmaz werd tot levenslang veroordeeld, omdat hij in 1983 in het Delftse café Het Koetsiertje zes mensen doodschoot. Toen in 2009 bleek dat hij ondanks de levenslange veroordeling in een tbs-kliniek zat en op verlof mocht, wekte dat grote publieke verontwaardiging. Toenmalig minister Ernst Hirsch Ballin en staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie beslisten toen dat hij helemaal niet meer met verlof mocht. Yilmaz zat in de kliniek omdat hij ongeschikt was voor detentie.

Volgens de advocaat van Yilmaz is in 2001 met het ministerie van Justitie afgesproken dat zijn cliënt geresocialiseerd zou worden en daarbij ook het bijbehorende verloftraject zou doorlopen. Volgens de landsadvocaat is er geen sprake van een overeenkomst met Yilmaz.

Begeleid verlof voor zesvoudig moordenaar
Begeleid verlof voor zesvoudig moordenaar (Foto: ANP)