'Peuters' eisen geld na fataal ongeval ouders

Familieleden van twee kinderen van 2 en 4 jaar eisen namens hen een schadevergoeding van de man die vrijdag een ongeval veroorzaakte op de A2. Daarbij kwamen de ouders van de kinderen om het leven. Dat meldt de ingeschakelde letselschadeadvocaat, Maarten Tromp, dinsdag.

Het ongeluk vrijdag vond plaats toen agenten een auto aan de kant probeerden te zetten. De bestuurder van deze wagen reed met zeer hoge snelheid op de A2 en haalde andere voertuigen links en rechts in. Zijn wagen schampte hierbij een aantal keer de vangrail.

De bestuurder negeerde het stopteken van de politie en nam ter hoogte van knooppunt Deil aanvankelijk de afslag van de A15 richting Gorinchem. Vervolgens probeerde hij via de middenberm op de afslag naar de A15 richting Nijmegen en Tiel te komen. Hierbij botste hij op een andere auto, waarin de omgekomen man en vrouw zaten. De bestuurder van de achtervolgde auto raakte zwaargewond.

De familie heeft volgens Tromp de media verzocht de kinderen met rust te laten. Ook wil de familie geen media bij de begrafenis van de overleden ouders hebben.