Rechtszaak tegen Strauss-Kahn lijkt van de baan

De openbare aanklager in New York heeft een verzoek bij de rechtbank ingediend om de aanklachten tegen Dominique Strauss-Kahn, die verdacht wordt van aanranding, deels of geheel te laten varen. De details van het verzoek zijn nog niet bekendgemaakt.

De vrouw die Strauss-Kahn beticht van aanranding sprak maandag samen met haar advocaat met de aanklagers in New York. De verwachting was al dat de aanklagers de aanklachten tegen Strauss-Kahn deels of geheel zouden laten varen.

In juni werd al bekend dat het OM twijfelde aan de geloofwaardigheid van het kamermeisje Nafissatou Diallo. De getuigenis van de vrouw zou inconsistent zijn. Daarnaast zou ze gelogen hebben toen ze op haar asielaanvraag zei slachtoffer te zijn geweest van een groepsverkrachting in haar geboorteland Guinee.

De Fransman Strauss-Kahn werd in mei gearresteerd in New York nadat Diallo hem ervan beschuldigde dat hij haar had aangerand. Naar aanleiding van het incident nam Strauss-Kahn ontslag bij het Internationaal Monetair Fonds.


Rechtszaak tegen Strauss-Kahn lijkt van de baan (Foto: Novum)