Ridley Scott maakt nieuwe Blade Runner

Ridley Scott gaat een nieuwe versie van zijn sciencefictionklassieker Blade Runner maken. Onduidelijk is of de film een remake van het origineel, een prequel of een vervolg wordt. Dat maakte productiemaatschappij Alcon bekend. Blade Runner uit 1982, met Harrison Ford en Rutger Hauer in de hoofdrollen, geldt nog altijd als een van Scotts meesterwerken.

Blade Runner, gebaseerd op Do Androids Dream of Electric Sheep? van Philip K. Dick, speelt zich af in het Los Angeles van 2019. De rauwe detective Deckard (Ford) is op zoek naar vier mensachtige robots die hun programmering hebben weten te omzeilen en op zoek zijn naar hun ontwerper. Hoewel destijds geen groot bioscoopsucces heeft de film in de loop der jaren een ware cultstatus gekregen.

Over de plot van de nieuwe film is nog weinig bekend. Het gerucht gaat dat Harrison Ford weer zou worden gevraagd voor de hoofdrol. Plannen voor een eventuele remake, prequel of vervolgfilm circuleren al jaren. Nu heeft Scott dan eindelijk de knoop doorgehakt. De 73-jarige Engelsman is momenteel bezig met de Alien-prequel Prometheus.


Ridley Scott maakt nieuwe Blade Runner (Foto: Novum)