[EL] Uitslag SV Ried - PSV

PSV heeft in de eerste wedstrijd van de laatste voorronde van de Europa League niet kunnen overtuigen. De Eindhovenaren speelden met 0-0 gelijk bij SV Ried. Desondanks heeft PSV nog een goede uitgangspositie om het hoofdtoernooi te behalen.

PSV was in de eerste helft lange tijd de betere ploeg in Oostenrijk. Het wist na vijf minuten zelfs te scoren, maar een loepzuivere goal van Lens werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Ook daarna kreeg de ploeg nog legio kansen. Manolev en Toivonen waren echter niet scherp genoeg.

Vlak voor rust was het zowaar SV Ried dat nog in de aanval ging. Doelman Isaksson wist met een knappe redding een onterechte Oostenrijkse goal te voorkomen.


Isaksson voorkomt voorsprong SV Ried. (Foto: Pro Shots)

Na rust ging het niveau van de partij omlaag. Daarnaast raakte PSV ook al Dries Mertens kwijt met een blessure, waardoor er minder dreiging uitkwam van de ploeg. Ook keeper Isaksson werd hard geraakt door Casanova, maar na een lange blessurebehandeling kon de Zweed gewoon verder spelen.

PSV probeerde nog een opening te vinden in de Oostenrijkse defensie, maar die stond een stuk beter dan in de eerste helft. Het bleef daardoor 0-0, waardoor PSV volgende week nog vol aan de bak zal moeten om het hoofdtoernooi van de Europa League.


Mertens moest geblesseerd het veld verlaten. (Foto: Pro Shots)


SV Ried

0 - 0

PSV

 
 Gele kaart: Ziegl, Hinum (SV Ried), Manolev (PSV)
 
Stadion: Keine Sorgen Arena, Ried
Toeschouwers: 6.100
Arbiter: Rasmussen (Den)
 
Opstelling:   Opstelling:
Gebauer
Hinum
Karner
Reifeltshammer
Riegler
Ziegl (Carril/74)
Lexa (Guillem/90)
Hadzic
Nacho
Royer
Hammerer (Casanova/49)
  Isaksson
Manolev (Tamata/46)
Marcelo (Verkoelen/90)
Bouma
Pieters
Ojo
Wijnaldum
Strootman
Lens
Toivonen
Mertens (Labyad/52)