Seksrelatie met dochter kost man 3 koeien

Een Zimbabwaanse man die jarenlang een seksrelatie heeft gehad met zijn dochter, heeft een opmerkelijke straf gekregen. De beste man is namelijk veroordeeld tot het betalen van drie koeien.

De man uit Nyamweda heeft maar liefst zestien jaar een incestueuze relatie gehad met zijn dochter. Tijdens de lange relatie is zij zelfs bevallen van een kind, zowel het kind als kleinkind van haar vader.

De zaak kwam aan het licht na de bevalling, toen verontruste buren naar de politie stapten. Op 27 juli diende de rechtszaak, waarvan de details pas deze week bekend zijn geworden. Tijdens de zitting ontkenden de man en zijn minnares eerst alle betrokkenheid, maar bekenden later al 16 jaar een seksrelatie met elkaar te hebben.

De relatie begon naar verluidt na de dood van zijn vrouw, de moeder van zijn dochter. Op haar zestiende beviel het meisje van een zoon, die nu op zijn beurt ook weer 16 zou zijn.

De rechter hoorde het relaas aan, en legde de man een boete van drie koeien op. Daarnaast is hij niet meer welkom in zijn dorp. De koeien zullen overigens worden gebruikt om de geesten gunstig te stemmen.